top of page

Seattle Community Colleges

Güncelleme tarihi: 9 Haz 2021



Washington eyaletinde bulunan Seattle, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pasifik Kuzeybatı bölgesindedir. Amazon, Microsoft, Google ve Starbucks dahil olmak üzere dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarının genel merkezlerinin Seattle bölgesinde ofisleri vardır.

50 yılı aşkın süredir, Seattle Kolejleri (Kuzey Seattle Koleji, Seattle Merkez Koleji ve Güney Seattle Koleji), dünyanın her yerinden yüksek öğrenim görmek isteyen öğrenciler için popüler bir yer olmuştur. Devlet, toplum kolejleri için yenilikçi eğitim fırsatları sunarak öğrencilerin küresel bir toplumun iyi hazırlanmış üyeleri olmalarına yardımcı olmayı hedefi haline getirmiştir.


Her yıl 45.000'den fazla öğrencinin katıldığı Seattle Kolejleri, North Seattle College, Seattle Central College ve South Seattle College olmak üzere üç ayrı kampüs imkânı sunar.

Bu okulun en önemli kabul şartı ise Toefl sınavından 500 veya İelts sınavından en az 6 istemesidir. İngilizcesi yeterli olmayan öğrenciler için özel hazırlık sınıfları da mevcuttur. Bu sınıflar kredili değildir ancak önce dil okuluna gidip daha sonra okulun yaptığı dil seviyesi sınavını geçtiğiniz takdirde bölüme başlayabiliyorsunuz. Okulun yaklaşık yıllık ücreti ise 10.000 dolar civarındadır. Detaylı bilgi almak isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

bottom of page