top of page

Santa Monica College Hakkında



1929 yılında 2 yıllık bir devlet üniversitesi olarak açılan ‘Santa Monica College’ Amerika’nın en güzel eyaletlerinden birisi olan California’nın Los Angeles şehrinde yer almaktadır. Uluslararası öğrenciler arasında en çok tercih edilen okullar arasında baş sıralarda yer alır. Kampüsü, Los Angeles şehrinin en önemli bölgelerinden birisi olan Santa Monica’da yer almaktadır. Öğrencileri Kaliforniya Üniversitesi, Güney Kaliforniya Üniversitesi, Loyola Marymount Üniversitesi ve diğer dört yıllık kampüslere transfer etme noktasında eyaletteki 116 topluluk koleji arasında lider konumdadır.

Akademik mükemmellikleri ve canlı bir kentsel alandaki birinci sınıf konumları, dünyanın her yerinden öğrencileri çekmektedir. Santa Monica College, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 3.300 öğrenci ile ülkedeki herhangi bir topluluk kolejinin en büyük uluslararası öğrenci popülasyonlarından birine sahiptir.

Bu okulun en önemli kabul şartı ise Toefl sınavından 500 veya İelts sınavından en az 5 istemesidir. İngilizcesi yeterli olmayan öğrenciler için özel hazırlık sınıfları da mevcuttur. Bu sınıflar kredili değildir ancak önce dil okuluna gidip daha sonra okulun yaptığı dil seviyesi sınavını geçtiğiniz takdirde bölüme başlayabiliyorsunuz. Okulun yaklaşık yıllık ücreti ise 10.000 dolar civarındadır. Detaylı bilgi almak isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

bottom of page