top of page

İngiltere'de Üniversiteye Geçiş: Foundation


Londra, Brighton, Cambridge ve Oxford gibi üniversite eğitiminde ilk akla gelen şehirlerin en iyi okullarında eğitim almak ister misiniz?

İngiltere eğitim sistemi Türkiye’ye göre farklılık göstermektedir. İngiltere eğitim sistemi uluslararası öğrencilerin bu farkı kapatıp eğitim sistemine ayak uydurabilmesi için 1 yıl süreli “Foundation” programı sunmaktadır.

Program hızlandırılmış Üniversite Hazırlık eğitimidir. Akademik İngilizce bilgisini geliştirme, istenilen alandaki lisans eğitimi temel derslerine hazırlık eğitimleri ile not tutma, araştırma, sunum hazırlama ve yapma gibi sisteme dair genel becerilerin geliştirilmesini sağlamaktadır. Bu sayede öğrenciler lisans eğitimine ve sisteme alışmış olmaktadır.

Bu programlar için öğrencilerin en az B2- Upper Intermediate (ileri orta) seviyede İngilizce bilgisine sahip olması ve bu seviyeyi IELTS, TOEFL gibi yeterlilik sınavlarıyla belgelenmesi istenmektedir. Yeterli seviyede olmayan öğrenciler öncesinde Akademik İngilizce eğitimi alabilmektedir. Bu dil programını alan öğrenciler sınava gerek olmaksızın, direkt olarak Foundation programına devam edebilmektedir.

Öğrenciler İşletme, finans, yönetim, ekonomi, uluslararası ilişkiler, hukuk, bilgi teknolojileri gibi pek çok alanda Foundation eğitimi alabilmektedir.




“Foundation” Programını Tamamlamış Olmanın Avantajları

1. İngiltere’nin en iyi üniversitelerinde lisans veya yüksek lisans eğitimi almak için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmak.

2. Programda İngilizce dil eğitimleri verildiği için öğrenciler dil yeterliğini daha da yükseltmiş olarak lisans eğitimine geçiş yapmaktadır.

3. Öğrenciler bu program sırasında hayalini kurdukları üniversitenin onlar için en doğrusu olup olmadığını daha iyi analiz edebilmekte ve en verimli desteği alabilmektedir.

4. Öğrenciler tamamen üniversite eğitimi ve sistemi odaklı bir eğitim aldıkları için başvuru sürecinde gerekli tüm becerileri edinmiş olmakta ve diğer uluslararası öğrencilere karşı avantaj sağlamaktadır.


bottom of page