top of page

AMERİKA'DA STEM YAZ KAMPLARI

Güncelleme tarihi: 18 Eki 2018


Hızla gelişen teknoloji, dijitalleşen ve globalleşen dünyaya ayak uydurmak gerekliliği özellikle çocuklarımız için gittikçe önem kazanmaktadır. Okullarımızda verilen eğitimler, dijital ortamlar ve yayınlarla hayatımıza pek çok terim girmeye başlamıştır. STEM de bu kavramlardan biridir. STEM İngilizce karşılıkları fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğe olan terimlerin baş harflerinden oluşmaktadır. Çok küçük yaşlarda kendini gösterebilen bilim merakını geliştirmek için üniversite eğitimini beklemeden alternatif yaz kamplarıyla mümkün. STEM eğitimlerinin yıl içinde okullarda alınan teorik bilgileri pekiştirerek pratiğe dökmeye, yaratıcılıklarını geliştirmeye, bu sayede İngilizce bilgilerini de ilerletmeye fayda sağlayacaktır.




Amerika gibi eğitimde başı çeken ülkeler bu ihtiyaçlara cevap veren kursa kabul yaşı 12 yaşa kadar inebilen programlar sunmaktadır. Bilime meraklı çocuklar her ilgi alanları doğrultusunda hem eğlenceli hem verimli bir yaz geçirebilmektedir. İlgi alanları bir adım daha ileriye taşıyarak yüksek eğitim ve kariyer planlarını geliştirmektedir. Örneğin, Amerika söz konusu olunca ilk akla gelen eğitim kurumlarının başında gelen Harvard Üniversitesi'nde bir STEM yaz kampı tecrübesi bilim yolunda ilerlemek çocuklar için çok önemli bir adım olabilir.



Bir üniversite kenti olan Boston'da kampüs hayatı tecrübesi yaşamak, rüya ülke Amerika'nın eğitim sistemini uluslararası arkadaşlar edinilebilecek bir ortamda yaşamak çocuklara kişisel anlamda da pek çok şey kazandıracaktır.



bottom of page