top of page

Yurtdışı Dil Okulu Fiyatları 2018

Güncelleme tarihi: 9 Ağu 2018


Yurtdışı üniversite eğitim fiyatları

İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Japonca dillerinden birini mi öğrenmek istiyorsunuz? Yapmanız gereken tek şey, öğrenmek veya geliştirmek istediğiniz dilin konuşulduğu ülkeye gitmek! Okulda olduğunuz sürece ve okuldan dışarı adım attığınız andan itibaren o dili kullanmak zorunda olmanız hem dil bilginizi, hem telaffuzunuzu geliştireceği gibi, bu dilin günlük hayatınızın bir parçası olmasını ve sosyalleşmenizi sağlar.


7’den 77’ye herkese uygun bir dil eğitimi bulmak mümkündür. Dil okullarında genel ve yoğun programlar, yaz okulları, özel amaçlar için dil programları (iş, turizm, hukuk, havacılık, v.b.), sınav hazırlık programları, üniversiteye geçiş programları gibi birçok farklı alternatif mevcuttur.


Dil okulları 16 yaşından itibaren her yaştaki kişiye açık programlardır. Hatta bazı okullarda 30 yaş ve üstü, 40 yaş ve üstü, 50 yaş ve üstü gibi özel programlar da mevcuttur.


Yaz okulları, 7-18 yaş aralığındaki öğrenciler için ders ile aktivite ve gezilerin bir arada sunulduğu eğlenceli programlardır. Bu programlara katılan öğrenciler pratiklerini geliştirirken aynı zamanda ömür boyu süren arkadaşlıklar ve akıllarından çıkmayacak tecrübeler edinirler. Yurtdışında herkese göre yaz programları mevcuttur. Bazı programlarda özgeçmişlerine eklenebilecek kredili dersler de alınabilmektedir.


Özel Amaçlar için Dil Programları, çeşitli iş alanlarına özel olarak hazırlanmış programlardır. Buradaki amaç dil seviyesini geliştirirken aynı zamanda özel ilgi alanına veya kariyer odağına göre dersleri almaktır.


Sınav Hazırlık Programları, yurtdışındaki bir üniversiteden kabul alabilmek için şart koşulan dil seviye tespit sınavlarına veya yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için gerekli sınavlar için hazırlık programlarıdır.


Üniversiteye Geçiş Programları (International Foundation, Year One ve Pathway) yurtdışındaki üniversitelerin akademik ve/veya dil yeterlilik seviyelerinin altında kalan öğrenciler için hazırlamış olduğu köprü programlarıdır. Not ortalamaları düşük olan öğrenciler bu programlar sayesinde ikinci bir şans elde ederek hayalini kurdukları üniversiteye geçiş yapabilirler. Not ortalamaları yeterli olup, sadece dil yeterlilikleri düşük seviyede olan öğrenciler ise, üniversitelerin 1. sınıfına denk gelen programa katılarak seviyelerini yükseltebilir, yıl kayıpları olmadan 2. sınıfa devam edebilirler.


Üniversite Geçiş Programına sahip üniversitelerin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Dünyanın dört bir yanındaki farklı şehirlere yayılan dil okullarının 2018 yılı eğitim fiyatlarını aşağıdaki linklerden öğrenebilirsiniz.


Dil okulları veya üniversiteye geçiş programları hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın!

bottom of page