top of page

Popüler Kent New York

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018


Yabancı öğrenciler için en popüler şehir olan New York, aynı zamanda Amerika’da en fazla üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan eşsiz, çok kültürlü bir kenttir. Yabancı öğrenciye büyük imkanlar sunan, birçok üst kalitede uzmanlık programı bulunan Amerika’nın ana merkezidir. İstediğiniz her branşta ve derecede öğrenim veren sayısız üniversiteye, koleje ve olağanüstü bir akademik atmosfere sahiptir.

New York’ta Eğitim

Dünyanın her tarafından gelen öğrencilerin yarattığı çok kültürlü yapının atmosferinde size sunulan 4 binden fazla eğitim olanaklarında yüzlerce dereceli veya derecesiz öğrenim programı bulunmaktadır.

Sağlıktan iş idaresine, biyomedikal araştırmasından ekonomiye, bilgisayar biliminden mühendisliğe, matematikten hukuk alanına, gazetecilikten modern sanatta ve muhasebecilikten mimarlığa kadar pek çok alanda lisans, yüksek lisans, PHD eğitimi alınabilmektedir.

Özellikle iletişim, işletme, psikoloji, sosyoloji veya proje idaresi konularında dereceler online (uzaktan eğitim) olarak da alınabilmektedir. Üniversiteler ayrıca özellikle yaz döneminde, mühendislik, tiyatro, film, tasarım ve psikoloji dallarında kısa süreli kurslar ve programlar sunarlar. Meslek kolejlerinde iş idaresi, data analizi, komünikasyon, medya, psikoloji ve kamu idaresi konuları gibi birçok yeni konuda mesleki derece eğitimleri ile ilgili kurslar bulunmaktadır.


New York’ta Konaklama Giderleri

  • Öğrenci yurtlarında bir odanın aylık kirası 1200$- 1500 $ arasında değişmektedir.

  • Kampüs dışında yaşam genellikle pahalıdır. Tek kişilik bir apartman dairesi kiralamak için yaklaşık 2000$ aylık bütçe ayırmanız gerekmektedir. Eğer iki odalı bir daire tutmak isterseniz kişi başı 1500$ olarak bütçenizi hesaplamanız gerekmektedir. Eğer iyi bir araştırma yaparsanız öğrencilere veya stajyerlere kiraya verilen daireler 900$’a kadar düşebilmektedir.

  • Aile yanında kalmak, okul dışında İngilizceyi ilerletmenin en hızlı yollarından bir tanesidir. Böylelikle Amerikalı bir ailenin yaşam şeklini daha yakından öğrenebilir, daha hızlı alışabilirsiniz. Bir ailenin yanında kalmak isterseniz aylık olarak 800$- 1000$ arasında bütçe ayırmanız gerekmektedir.

New York’ta Diğer Maaliyetler

Konaklama dışında aylık yemek ve genel gider masrafı olarak en azından 500$ ayırmalısınız.

bottom of page