top of page

The Beatles'ın Doğum Yeri: Liverpool

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018


Liverpool Birleşik Krallık, Merseyside’da bulunan büyük bir şehirdir ve nüfusu yaklaşık 500 bin kadardır. UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı listesinde bulunmaktadır. Dünyada “The Beatles”ın doğum yeri ve ünlü “Titanic” gemisinin tasarlandığı yer olarak biliniyor. Liverpool her yıl birçok yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Londra dışında görebileceğiniz en fazla müze ve galerinin bulunduğu, heyecan verici bir öğrenci kenti olan Liverpool’da eğitim tecrübenizi yaşarken yerel İngiliz kültürünü de en iyi şekilde yaşayabilirsiniz.


Liverpool’da Eğitim

Birleşik Krallık ’daki en sıcakkanlı şehir seçilen Liverpool harika anılar biriktireceğiniz ideal bir eğitim kentidir. Yerel üniversiteler tarafından verilen üst düzey eğitim programlarından ve geniş bir öğrenci nüfusu sayesinde var olan gerçek bir öğrenci kültüründen faydalanabilirsiniz. Bilgisayar biliminden mühendisliğe; beşeri bilimlerden sanata kadar Liverpool’da istediğiniz alanda eğitim alabilirsiniz.


Liverpool’da Konaklama Giderleri

Liverpool’daki öğrenci konaklama seçenekleri aşağıdaki gibidir:

  • Yabancı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen seçenek üniversite yurtlarıdır. Genelde yurt tesisleri moderndir fakat sınırlı sayıda oda vardır. Üniversite yurt fiyatları bir kişi için haftalık 77£- 123£ arasında değişmektedir.

  • Daire veya paylaşımlı evlerde kira bir kişi için aylık 160£- 350£ arasında değişir. Toplam gider bölgeye ve dahil edilen imkanlara bağlı olarak değişir. Ayrıca, buna 60£- 70£ arasında değişen aidatı da eklemeniz gerekecektir.

  • Hosteller genelde diğer konaklama türlerine göre daha pahalıdır. Fiyatlar geceliği 10£- 20£ arasında değişmektedir.

  • Aile yanı konaklama seçeneği İngilizcelerini sınıf dışında pratik yapmak isteyen öğrenciler için idealdir. Bu tür konaklama için fiyat aylık 320£- 580£ arasında bölgeye, imkanlara ve sunulan diğer hizmetlere göre değişmektedir.

Liverpool’da Geçim Giderleri

Liverpool’da eğitim ve yaşam Birleşik Krallık’ın diğer bazı şehirlerine göre daha uygundur. Toplam giderler için ihtiyacınız ayda ortalama 500£- 650£ arasındadır (buna konaklama, yemek, şehir içi ulaşım ve etkinlikler dahildir). Yerel bir süpermarketten alışveriş masrafı aylık 150£- 200£ kadarken; yerel bir restoranda kişi başı yemek 6£ kadardır. Liverpool içinde tek gidişlik bir otobüs bileti 3£’un altındadır.

bottom of page