top of page

İskoçya’nın başkenti: Edinburg

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018


Edinburgh; Firth of Forth’un yanında ve Kuzey Denizi’ne yakın olan İskoçya’nın başkentidir. 62 binden fazlası üniversite öğrencisi olmak üzere 500 bini aşkın bir nüfusu vardır. Edinburgh mükemmel akademik araştırmaları ve zengin uluslararası yapısı ile Birleşik Krallık’ın en büyük üniversite merkezlerinden biridir. İşletme, mühendislik, tıp, beşeri bilimler, sanat veya sosyal bilimler gibi pek çok alanda lisans, master veya doktora programlarına katılabilirsiniz. Şehir; büyüleyici mimarisi, bilimsel incelemenin ve hikaye anlatımının köklü tarihi ile kültürünü kutlayan çeşitli festivalleri harmanlar. Eğitiminizi Edinburgh’da alırsanız görkemli şehri dolduran neşeli İskoç atmosferini de doyasıya deneyimleyebilirsiniz.


Edinburgh’da Eğitim

Edinburgh özellikle tıp, hukuk ve mühendislik alanlarında uzun bir süredir eğitim merkezi olarak kabul edilmektedir. Edinburgh’daki üniversiteler sundukları 100’den fazla akademik disiplin ile Birleşik Krallık’taki en kapsamlı konulara sahiptir. Bunların arasında; işletme ve yönetim, muhasebe ve finans, uluslararası hukuk, tıp ve diş hekimliği, basın-yayın ve iletişim, matematik ve bilgisayar bilimleri, tekstil ve tasarım, dil öğrenimi ve sanat ve daha birçoğunu sayabiliriz.

Edinburgh’da verilen dersler lisans programlarından ilginizi çeken akademik modülleri birleştirme imkanı tanıyan karma lisans programlarına; yüksek lisans programlarından lisansüstü araştırma çalışmalarına (MPhil, PhD, EngD, vb.) kadar çeşitlilik gösterir. Akademik müfredata; kısa kurslar, sertifika programları, yaz okulları, online ve yarı zamanlı programlar ve endüstriyel, ticari ve kamu sektörü çalışanları için mesleki gelişim (CPD) eğitimleri dahildir. Üniversiteler; lise notları herhangi bir lisans programına doğrudan girişe imkan vermeyen yabancı öğrenciler için “Pathway” kursları vermektedir. Edinburgh üniversitelerindeki lisans programları dört yıl sürmekle birlikte dünyada en çok işe alınan mezunları vermektedir.

Edinburgh’de Konaklama Giderleri

Edinburgh’daki konaklama seçenekleri aşağıdaki gibidir:

  • Yurtlar (üniversitedeki konaklama) – Üniversitedeki konaklama ücretleri tek kişilik ve hizmet almayan odalar için aylık 300£’dan başlayıp ve hizmet alan odalar için 650£’da kadar çıkabilir. Paylaşımlı iki kişilik odaların fiyatları aylık 230£- 470£ arası değişmektedir.

  • Özel konaklama (bir odalı daireler, paylaşımlı daire/evler) – Özel hayatınıza önem veriyorsanız tek odalı bir daire kiralayabilir veya diğer öğrencilerle birlikte bir daireyi/evi paylaşabilirsiniz. Çoğu odanın kirası (aidat dahil olmak üzere) 350£- 450£ arasında değişmektedir.

  • Aile yanı konaklama – Bu popüler konaklama seçeneği İngiliz yaşamını yerel bir evde tecrübe etmenize imkan verir. Aidat ve bazı yemekler dahil olmak üzere kira aylık 540£- 650£ arasında değişmektedir.

Edinburgh’da Geçim Giderleri

Edinburgh nispeten pahalı bir şehirdir. Aylık ortalama 700£-800£’luk bir bütçe seyahat ve etkinlikler de dahil olmak üzere masraflarınızı karşılamaya yetecektir. Yemek masrafı aylık ortalama 300£ iken, alışveriş, eğlence, kitap ve seyahat giderleri hayat tarzınıza bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page