top of page

Dost Canlısı Chicago

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018


“Rüzgârlı Şehir” olarak anılan Chicago, ABD’nin en kalabalık şehirleri arasında yer almaktadır. Chicago’ya yabancı öğrenci olarak gittiğinizde, üniversite kampüslerinde olduğu gibi, bütün şehir yaşamında da çok kültürlü çeşitliliği yaşayacak, kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz. Lezzetli yemekleri, ulaşım sistemi ile ünlü bir şehirde alacağınız yurtdışı eğitimi öğrenciler için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Chicago’da çok sayıda yabancı öğrenci bulunmaktadır. Sıcakkanlı yerel halkı, zengin kültürel yapısı ve Amerika’daki diğer büyük şehirlerle kıyaslandığında daha uygun yaşam maliyetlerinden dolayı uluslararası öğrencilerin sıkça tercih ettiği şehir haline gelmiştir.


Chicago'da Eğitim

Chicago da Amerika’nın diğer eyaletlerinde olduğu gibi eğitim kalitesnini çok yüksek olduğu bir şehirdir. Öğrencinin isteğine göre (dil okulu, lisans, yüksek lisans, doktora) her türlü programın en kalitelilerini bulabilirsiniz.



Hukuk, tıp, kamu politikası, sosyal bilimler, işletme, biyoloji bilimleri, ekonomi, gazetecilik, mühendislik, iletişim, finans gibi bölümler uluslararası öğrencilerin en çok seçtiği bölümler arasındadır. Herhangi bir konuda, kısa süreli bir kursa kayıt olmak, ileride uzmanlaşmak istediğiniz konuda iyi bir başlangıç yapmanıza çok yardımcı olur.

Chicago’daki yüksek öğretim kurumları, yabancı öğrencilerin düşüncelerine ve ifade özgürlüklerine çok önem verir ve onlar için her zaman eğlenceli özel etkinlikler organize ederler. Üniversiteler araştırma ekiplerinde yüksek lisans ve lisans öğrencilerini birlikte bulundurur ve araştırma faaliyetlerini özel projeler ve kaynaklar aracılığıyla desteklerler. Kayıt yaptıran öğrenciler, kütüphaneler ve spor alanları da dahil olmak üzere en yeni olanaklara, akademik ve sosyal öğrenci organizasyonlarına katılma şansına sahiptir.


Chicago’da Konaklama Giderleri

· Yurtta kalmak isteyen öğrenciler tek başına kalmak istediği takdirde aylık 900$ bütçe ayırmaları gerekmektedir. İki kişilik yurtlar ise 700$- 800$ arasında değişmektedir. Kampüste kalıp ayrıca yemek planına dahil olmak isteyen öğrencilerin ayrıca 300$ daha bütçe ayırmaları gerekir.

· Özel daire, şehir merkezi dışında ayda 900$-1200$ arasında bir odalı apartman dairesi kiralayabilirsiniz. Yemek masrafı ise tercihinize göre değişiklik gösterecektir.

· Aile yanında misafir öğrenci olmak veya evde yaşamak seçeneği size yemek hariç ayda 800$ civarında mal olacaktır.


Diğer Maliyetler

Chicago’da yabancı öğrenci olarak yaşamınızı devam ettirmek, Amerika’nın diğer büyük şehirlerine göre daha ekonomiktir. Bir yabancı öğrenci ayda ortalama 1200$ harcar. Bu rakama konaklama, yemek, toplu ulaşım maliyetleri dahildir. Chicago’daki süpermarket fiyatları oldukça uygun olup ortalama bir öğrencinin market masrafı 270$’ı geçmez.

Ne kadar uzun seyahat ettiği ile ne kadar hat değiştirdiğine bağlı olmaksızın Chicago’da banliyö tren ücretlerinde Amerika’ya göre oldukça düşüktür.

Öğrenci toplu taşıma otobüs ücreti aylık geçiş bileti alındığında yaklaşık 35$ civarındadır ve taksi ücretleri ucuzdur.

bottom of page