top of page

Game of Thrones Diyarı: Belfast

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018



Belfast, Kuzey İrlanda’nın başkenti ve en büyük şehri olup Belfast Lough’un batı ucunda ve Lagan Nehri’nin ağzında bulunmaktadır. Birleşik Krallık’ın en uygun bütçeli şehirlerden biri olarak bilinen Belfast, hayalinizdeki eğitim programına katılmak için ideal bir yerdir. 60 binlik öğrenci nüfusuyla sıcakkanlı ve samimi bir şehirdir. Nüfusun %20’sinin 16 yaşın altında olduğu bu şehir Avrupa’nın en genç nüfuslarından birine sahiptir. Yerel üniversiteler eğitimde mükemmeliyet merkezleridir ve mezunların işe girme oranları yüksektir.

Doğası ile dikkat çeken kentin güzel sahil ve kıyı manzarası Game of Thrones serisinin manzara çekimleri için ana çekim yeri olarak kullanılmıştır. Büyüleyici tarih ve zengin bir kültüre sahiptir. Belfast özellikle Titanic’i inşa eden şehir olarak bilinmektedir.


Belfast’da Eğitim

Üniversiteler lisans, yüksek lisans (Master) ve doktora seviyelerinde kapsamlı eğitim programları sunmaktadır.

Muhasebe, biyokimya, işletme, bilgisayar bilimi, hukuk, tıp, sosyal çalışma, politika, yazılım mühendisliği, grafik tasarım veya turizm yönetimi gibi pek çok alanda eğitim fırsatı bulunmaktadır. Sunulan alanlarda saygın bir MBA derecesi, modern ve iyi donanımlı laboratuvarlarda araştırmalar yaparak doktora derecesi sahibi olmak kariyer yolunda önemli ve büyük bir adım atma fırsatı sunmaktadır. Tüm yüksek eğitim kurumları modern kütüphane öğrenme merkezleri, kariyer ve işe alım hizmetleri bulunmaktadır.

İnternet üzerinden bir derece programına, uzaktan öğrenme çalışmalarına veya ilginizi çeken bir konuda diploma veren kısa bir kursa katılabilirsiniz.

Belfast’ta Konaklama Giderleri

Belfast’taki öğrenci konaklama seçenekleri aşağıdaki gibidir:

1. Üniversite yurtları – çift kişilik bir oda fiyatı aylık 280£’dan başlamakla birlikte tek kişilik oda fiyatı daha yüksek olabilir.

2. Paylaşımlı daire/ev – bir veya iki odalı daireler için aylık 400 ila 600£ arasında kira ödeyebilirsiniz.

3. Evde kalma – aylık 620£ kadardır.

4. Hostel – genelde kısa vadeli konaklama için tercih edilir, geceliği 16£’dan başlayan birçok hostel bulabilirsiniz.


Belfast’ta Geçim Giderleri

Belfast, Birleşik Krallık’ın en ekonomik şehirlerinden biridir. Belfast’ta geçim masrafları büyük ölçüde hayat tarzınıza bağlı olarak değişecektir ama genelde bir öğrenci konaklama, yemek, hesaplı sosyal etkinlikler ve toplu taşımanın dahil olduğu masraflar için aylık ortalama 700£- 800£ harcayabilir.

Aylık süpermarket masrafı 130£ civarındadır. Aylık öğrenci ulaşım kartının fiyatı ortalama 40£’dır. Alışveriş, müze, kütüphane ve diğer şeyler için size birçok indirim sağlayabilecek ISIC kartınızı kullanmalısınız.

bottom of page